Deze blog is onderdeel van E-messen.nl

   
     Meer weten? 0413-724991
Tap To Call

Wie zit er achter?   arrow

Leuk z’n website, maar wie schrijft dit nou allemaal?
Zelf ben ik daar ook altijd benieuwd naar. Daarom zal ik mezelf ook even voorstellen.

Ik ben Harm van Rooij, 21 jaar oud en wonende in Schaijk. Naast mijn studie Small Business & Retail Management ben ik in 2011
een webshop gestart met in het assortiment keukenmessen, snijplanken, blokken, slijpproducten en andere accessoires.
Naast de webshop geef ik workshop snijtechnieken. Daardoor is ook deze website ontstaan.

Ik kreeg vaak te horen dat er best veel informatie te vinden is op het internet, maar vaak ontbreken duidelijke foto’s.
Een praktische workshop biedt voor veel mensen de uitkomst om de snijtechniek toch onder de knie te krijgen.

Ik zie het als een uitdaging om toch de snijtechnieken uit te leggen, aan de hand van een duidelijke omschrijving en goede foto’s.
Op die manier kan iedereen het op eigen houtje leren en nog meer plezier krijgen in het koken.

Koken is voor mij altijd een hobby geweest. Van kinds af aan stond ik in plastic pannetjes te roeren en stond er voor de familie al één ding vast: die wordt kok. Tegen de leeftijd van 15 moest er toch geld verdient worden om in het weekend rond te komen. Toen ben ik in een eetcafé begonnen. Aardappels schillen, afwassen, stickeren etc etc. Na wat ervaring opgedaan te hebben mocht ik wat meer dingen doen; vlees bakken, ijsjes maken, borden opmaken. Heel leuk werk en een prachtige leeromgeving.

Daarna heb ik een aantal jaren in een grote gaarkeuken gewerkt van een verzorgingstehuis. Dit was wel een overgang. Alles kwam gesneden binnen en afkoken of bakken was nu de taak. Wel erg leuk om in plaats van enkele tientallen gerechten op één dag, op eens ongeveer 1500 maaltijden te maken.

Koken is nu nog enkel hobby. Lekker rommelen in de keuken en van alles uitproberen, soms tot ergernis van de rest van het gezin.
Af en toe probeer ik wat aparte combinaties uit en zie ik het gezegde “Wat een boer niet kent, dat eet ie niet” voor mijn neus gebeuren.