Amuse: Toast met preisalade
- 2014-02-12
- By Harm van Rooij
- Posted in Recepten
Een lekkere frisse salade voor op een toastje of stokbrood. Lekker als amuse of gewoon op tafel tijdens een verjaardag. Super simpel te maken, deels kun je de dag van te voren al klaar maken.
Benodigdheden:
– 1 halve prei
– 4 plakjes ham
– 4 eetlepels mayonaise
– 2 eieren
– Peper
– Zout
– Bieslook
– Chilipoeder
– Kerrie
Bereiding:
Kook de eieren gedurende 10 min. Snijd ondertussen de prei julienne en de ham in kleine stukjes.
Doe de prei in een vergiet en blancheer door er kokend water over te gooien. Spoel de prei af met koud water.
Zorg dat de prei goed droog is en doe deze in een kom. Voeg de mayonaise, ham en bieslook toe.
Roer dit goed door elkaar. Zodra de eieren gekookt zijn laten afkoelen. Daarna pellen en in kleine stukjes snijden. Meng deze ook door het mengsel. Voeg chilipeper, kerrie, peper en zout naar smaak toe.