Deze blog is onderdeel van E-messen.nl

   
     Meer weten? 0413-724991
Tap To Call

Hollandse erwtensoep

Erwtensoep:

Zodra het kouder begint te worden is niks lekkerder dan een goed gevuld bord snert, oftewel erwtensoep. Lekker dik is mijn persoonlijke favoriet, met worst en ribjes!

Voor 6 á 8 personen
Benodigdheden:

–          500 gr spliterwten

–          200 gr spek

–          200 gr ribjes of ander varkensvlees met bot

–          1 knolselderij

–          1 winterpeen

–          2 aardappelen

–          1 rookworst

–          2 liter water

–          2 bouillonblokjes

–          Zout

–          Peper

 

Bereidingswijze:

De spliterwten wassen en met schoon water, spek en ribjes langzaam aan de kook brengen.
Eventueel schuim eraf scheppen. In een gesloten pan aan de kook houden.

Snijd ondertussen de groente en aardappels in stukjes.  Voeg dit toe en laat het geheel 1 á 2 uur rustig koken.

Snijd de worst in plakjes en voeg deze de laatste 30 min toe. Bouillonblokjes toevoegen en naar wens op smaak brengen met zout en peper.

De eerste dag is de soep “helder”. Als de soep een dag op een koele plaats bewaard is, zal deze dik worden.

Smakelijk!