Deze blog is onderdeel van E-messen.nl

   
     Meer weten? 0413-724991
Tap To Call

Julienne snijden

De snijtechniek julienne is de basis voor wat complexere snijtechnieken als brunoise en chinoise.

Julienne is een Franse keukenterm, waarmee dunne reepjes bedoeld. Julienne gesneden groenten hebben de vorm van een lucifer. Meestal is de lengte ongeveer 3-4 cm en is de breedte 2-3 mm.

Julienne gesneden groenten vind je terug in soepen, salades, sauzen etc. Als je de julienne nog eens snijd, dan krijg je brunoise. Hier komen we later op terug.

Voor de oefening gaan we prei julienne snijden. We beginnen met het verwijderen van de uiteinden. Daarna snijden we de prei over de lengte in tweeën. Leg de prei op de gesneden kant, daardoor blijft ie stabiel liggen.

Zoals je weet betekend julienne reepjes. De volgende stap is dan ook het fijn snijden van de prei. Begin rechts en ga rustig naar links zoals bij het droog oefenen aangeleerd is.

En zie daar het resultaat, een prachtige julienne van prei!