Deze blog is onderdeel van E-messen.nl

   
     Meer weten? 0413-724991
Tap To Call

Licor 43 parfait

Parfait is een heerlijk nagerecht, combineer het met het lekkere drankje Licor Cuarenta Tres of 43 en je hebt de ultieme afsluiter! Wat heb je nodig:

  • Mixer
  • 2 mengkommen
  • Pan waar de kom deels in past (au bain marie)
  • Wasbak
  • 6 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 135 gr suiker
  • 500 ml slagroom
  • Shotje Licor 43 (of wat meer)

Wat is parfait eigenlijk? Parfait is stilstaand ijs, gemaakt van luchtig geklopt ei en slagroom. Doordat het stilstaand bevroren is, is het een machtig gerecht.

Nu aan de slag. Vul de pan driekwart met water en zet hem op het vuur. Laat het koken. Ondertussen kun je 3 eieren scheiden en de dooiers bewaren. Deze ga je mengen met de over gebleven eieren. De laatste 3 gebruik je helemaal. Voeg hierbij de vanille suiker en de helft van de gewone suiker. Vul de wasbak met koud water. Hoe kouder, hoe beter. Als je ijsklontjes hebt, kun je die er bij gooien.

Nu gaan we het eimengsel laten stollen, door de mengkom op de pan kokend water te zetten. Klop met de garde of mixer het mengsel luchtig. Je moet echt goed kloppen, net zo lang tot je achtjes in het mengsel kunt maken, zonder dat deze weg zakken. Dan is je mengsel goed. Als er stukjes in het ei-mengsel komen, ben je te ver gegaan. De stukjes zijn een soort van gebakken ei. Als je mengsel goed is gaan we het snel terug koelen. Hiervoor doe je de kom in de wasbak met ijskoud water. Blijf door kloppen tot het mengsel koud is.

Dan is de slagroom aan de beurt. Deze kloppen we met de rest van de suiker tot ie half stijf is. Als je zo ver bent mag het laatste ingrediënt er in, Licor 43. Misschien is de slagroom iets minder stijf geworden door de likeur, dan klop je nog even door.

Nu heb je twee kommen, één met luchtig ei-mengsel en één met half stijve slagroom. Deze twee schep je voorzichtig door elkaar, niet te snel, dan sla je de lucht eruit. Het laatste wat je nog moet doen, is het mengsel uit storten in mooie glaasjes, kommetjes of andere vorm.

Het ijs moet minstens 2 uur opstijven in de vriezer. Je kunt het gerust een paar dagen in de vriezer bewaren. Voor gebruik even uit de vriezer zetten en rustig genieten!

Licor Cuarenta Tres parfait

Licor Cuarenta Tres parfait