Deze blog is onderdeel van E-messen.nl

   
     Meer weten? 0413-724991
Tap To Call

(mini) Quiche met prei en spekjes

Lekker als diner, maar ook leuk als hapje op een feestje of als amuse. Dit recept kun je een dag van te voren afbakken en op de dag zelf even opwarmen in de oven.

De onderstaande lijst met ingrediënten is gebaseerd op 1 grote quiche of 5 mini quiches. Hiervoor heb ik ronde aluminium schaaltjes gebruikt, van ongeveer 8 cm doorsnee. Te koop in de supermarkt of warenhuizen.

Ingrediënten:

–                     5 plakjes bladerdeeg
–                     250 gr spekreepjes
–                     800 gr prei
–                     2 dl kookroom
–                     4 eieren
–                     100 gr geraspte oude kaas
–                     zout en peper
–                     boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 200⁰c.

Maak de prei schoon en snij ze in ringen.

Bak de spekreepjes uit in de koekenpan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Stoof de schone en in ringen gesneden prei.

Vet een springvorm in en bedek bodem en randen met het bladerdeeg.
Verdeel de spekreepjes over de bodem en schep daarna de prei erop.

Klop de eieren met de finesse los en meng de kaas erdoor.
Op smaak brengen met zout en peper en giet dit over de prei.

Bak de quiche ca 10-15 min in de oven, of tot de quiche goudbruin is.