Rozijnen-cranberry brownies
- 2013-12-16
- By Harm van Rooij
- Posted in Recepten
Brownies met net wat extra’s. Pas op, ze zijn verslavend!
Ingrediënten:
- 150 gram boter
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram chocolade rozijnen
- 2 eieren
- handje cranberries of 3 eetlepels cranberry-compote
- zout
Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een bakblik en vet deze in.
Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade. Smelt deze samen in een kom au bain marie of 2 minuten in de magnetron. Ik moet zeggen dat de magnetron lekker snel en zonder om kijken is.
Ondertussen klop je de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot er een luchtig, wit/beige schuim ontstaat. Als het goed is het chocolade/boter mengsel gesmolten en een beetje afgekoeld.
Schep dit mengsel voorzichtig door het schuim. Zeef het bakmeel boven het mengsel en maak er een beslag van. Als je gebruik maakt van compote mag deze er nu in. Daarna de rozijnen (en cranberries als je verse gebruikt).
Giet het beslag in het bakblik en bak de brownies in 25-30 minuten gaar. De brownies zijn gaar als een tandenstoker of satéstokje er droog uitkomt. Wil je kleffe brownies dan moet je het bakblik meteen uit de oven in koud water zetten en daarna in de koelkast. Wil je dit niet dan laat je de brownies gewoon op de aanrecht afkoelen. Belangrijk is dat de brownies volledig afgekoeld zijn voor je ze eet.
Mocht het gebeuren dat je de brownies moet bewaren, doe dat dan in een luchtdicht bakje of zak.