Deze blog is onderdeel van E-messen.nl

   
     Meer weten? 0413-724991
Tap To Call

Soesjes

Soesjes maken is ontzettend simpel en je kunt veel variëren met een soesje. De meest bekende is natuurlijk het slagroomsoesje en de Bosche Bol, maar wat dacht je van een garnalensoesje? Of soesjes met zalmmouse? Ook kun je varianten maken op de slagroomsoes, een favoriet van mij is bijvoorbeeld het amaretto-slagroomsoesje of een soesje met aarbeienslagroom.

Ingrediënten:
–          1 dl water
–          50 gr boter
–          60 gr bloem
–          2 eieren
–          zout

Verwarm de oven voor op 180⁰c.

Breng het water met de boter en wat zout aan de kook.

Voeg er dan de gezeefde bloem bij. Roer dit goed tot het als een bol van de pan loslaat.

Roer eerst het ene ei erdoor en dan het 2e.

Het deeg is klaar en kan in een spuitzak met groot glad spuitmondje gedaan worden.

Je kunt nu een bakblik invetten of vetvrij papier op het bakblik leggen.

Spuit nu mooi grote soesjes op het blik. Plaats dit geheel +/- 20 tot 30 min in de oven, tot ze goudbruin zijn.

De soezen zijn nu klaar om gevuld te worden met slagroom, banketbakkersroom of een hartige vulling. De soesjes kun je ook bewaren in een stevige dichte doos in de vriezer.